instagram
facebook

RATIA – 25 vuotta ajattoman muotoilun juhlaa

30.8.2024

Tänä vuonna Muotoilutoimisto RATIA juhlii upeaa 25-vuotista taivaltaan suomalaisen designin kentällä. RATIAn matka on ollut täynnä innovatiivisia ratkaisuja, tinkimätöntä laatua ja arjen kaunista muotoilua.

Viimeisten viiden vuoden aikana RATIA on saavuttanut monia merkittäviä kohokohtia, jotka ovat vahvistaneet sen asemaa design-maailmassa ja suomalaisten kotien sydämissä.

Uusia valloituksia ja arjen luksusta

Viimeisen viiden vuoden aikana RATIA on esitellyt useita uusia tuotteita, jotka ovat saaneet kiitosta ajattomasta muotoilustaan ja käytännöllisyydestään. Tekstiilituotteita on entistä enemmän ja ne hurmaavat yhä laajemmin ihanissa kuoseissa. Myös muita kauniita ja käytännöllisiä käyttöesineitä on saapunut valikoimaan.

Iloa arkeen kuoseilla

RATIAn upeat kuosit pääsivät ilostuttamaan käyttäjien arkea, kun vuonna 2021 syntyi upeita puhelimen kuoria yhteistyössä kotimaisen Lastun kanssa. Ensimmäiset kuoret valmistettiin kotimaisesta saarnista. Yhteistyö on jatkunut nyt viiden vuoden ajan ja monet kuosit koristavat upeita RATIA x Lastu puhelinkuoria.


Kaunis Syli-uurna kuvastaa elettyä elämää.

Vuonna 2021 julkaistiin myös Syli-uurna, joka valmistetaan kauniista ja kestävästä koivuvanerista. Tämä tuote edustaa RATIAn tinkimätöntä muotoiluosaamista ja kykyä yhdistää moderni estetiikka perinteiseen suomalaiseen käsityöhön.

Koivuvanerista syntyy hieno kuvio uurnan pintaan. Se tuo mieleen puunrungon ja vuosirenkaat, jotka kuvastavat kauniisti elettyä elämää.

Laituri-sarja valloittaa suomalaisissa kodeissa

Yksi RATIAn viime vuosien suosikkituotteita on Laituri-saunatuotesarja, joka ammentaa inspiraationsa suomalaisen saunakulttuurin ytimistä. Sarjan minimalistinen muotokieli ja korkealaatuiset materiaalit ovat tehneet siitä suositun valinnan saunan ystävien keskuudessa.

Suomalaista suunnittelua puusta

Vuonna 2022 suunnittelutyön tuloksena syntyi jälleen uusi klassikko puu materiaalista. Upea Puro-sisustuspaneeli, joka on tehty yhteistyössä Siparilan kanssa, herättää sisätilat eloon ja tuo RATIAlle tuttua ajatonta tyyliä sisustukseen.

Puu hurmasi myös keittiössä, sillä myös Unna-keittiötuotesarja toi toivottua lisäystä RATIA-mallistoon. Unna-sarjan tuotteet yhdistävät yksinkertaisen, mutta tyylikkään muotoilun käytännöllisyyteen, joka sopii täydellisesti moderniin suomalaiseen keittiöön.

RATIAn vaatteet valloittavat

Yksi viime vuosien merkittävimmistä yhteistöistä on RATIAn ja Samu-Jussi Kosken yhteinen vaatemallisto. Tämä mallisto on yhdistänyt Kosken modernin ja minimalistisen muotokielen RATIAn perinteisiin, luoden samalla tyylikkään ja monikäyttöisen kokonaisuuden, joka edustaa suomalaista estetiikkaa parhaimmillaan. Mallisto on saanut paljon kiitosta erityisesti sen laadukkaista materiaaleista ja huolellisesta suunnittelusta.

Myös muut RATIAn päivävaatteet ovat saatavilla entistä laajemmin ja tänä vuonna upeita päivävaatteita on saatu esimerkiksi Prisman valikoimaan.

Tekstiilejä jokaiselle – RATIAn kuosit koristavat Eurokankaan valikoimissa

Jotta jokainen pääsisi nauttimaan upeista kuoseista kotinsa tekstiileissä tai haluamissaan vaatteissa, yhdisti RATIA voimansa Eurokankaan kanssa. Ensimmäiset kankaat saapuivat Eurokankaan valikoimiin 2023 ja uusia ihania kuoseja ja kankaita tulee jatkuvasti lisää.

Kuoseja entistä useammissa tuoteryhmissä

RATIAn kuosit ovat viime vuosina laajentuneet perinteisten vaate- ja kodintekstiilien ulkopuolelle. Kuoseja nähdään nyt laajasti eri tuoteryhmissä, kuten Plywood Printin tauluissa, jotka tuovat suomalaista muotoilua entistä enemmän näkyville. Tämä kuosien laajentuminen eri tuotekategorioihin osoittaa RATIAn kyvyn mukautua ajan henkeen ja löytää uusia tapoja tuoda designia osaksi suomalaisten arkea.

Klassikkotuotteet ovat ja pysyvät

Vaikka uudet tuotteet ja innovaatiot ovat tärkeitä, RATIAn klassikkotuotteet ovat säilyttäneet asemansa suomalaisten suosikkeina. Näitä tuotteita ovat muun muassa ikonisiksi muodostuneet Saaristosarjan tuotteet, jotka tunnetaan selkeydestään ja ajattomuudestaan. Saaristosarja juhlistaa tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan.

RATIAn mallistot ovat aina kunnioittaneet brändin juuria, mikä onkin yksi syy siihen, miksi RATIA on onnistunut säilyttämään asemansa yhtenä Suomen rakastetuimmista design-taloista.

RATIA on vuosien varrella kehittynyt ja kasvanut, mutta sen ydin on säilynyt samana: ajaton, selkeä muotoilu, joka tekee arjesta kauniimpaa ja käytännöllisempää. Uudet yhteistyöt, innovaatiot ja klassikkotuotteet varmistavat, että RATIA tulee jatkossakin olemaan osa suomalaista kodinmuotoilua ja kansainvälistä design-kenttää.

Brändisi tarina

RATIA tekee yhteistyötä inspiroivien brändien ja tuottajien kanssa. Parhaimmillaan vuosikymmenten mittainen yhteistyö vain syvenee edetessään.